انواع کود مناسب برای درختان پسته  

در این مقاله قصد داریم به بررسی عناصر کودی مناسب برای درختان پسته بپردازیم. 

نیتروژن 

نیتروژن یکی از مواد مغذی ضروری و مورد نیاز گیاهان به‌ویژه درختان پسته است. رشد و باروری درختان پسته به ‏شدت به نیتروژن وابسته است و کمبود آن، رشد و تولید محصول را محدود میکند. نقش اصلی نیتروژن در پسته، تولید پروتئین‏های گیاهی است. همچنین برای تشکیل اسیدهای آمینه (بلوک‏های سازنده پروتئین‏ها)، DNA و RNA گیاهان گیاهان به نیتروژن نیاز دارند.

معمولاً تشخیص کمبود نیتروژن در خاک مشکل است و بستگی زیادی به تعیین تراکم ریشه درختان پسته و نمونه‏ برداری از خاک دارد. برخی از علائم کمبود نیتروژن عبارت است از:

فسفر

فسفر نقش فعال و موثری در تقسیم سلولی، ATP، تامین انرژی مورد نیاز گیاهان و ساختارهای RNA-DNA دارد. در واقع می‌توان گفت که رشد و نمو درختان پسته تا حد زیادی به فسفر بستگی دارد. از علائم کمبود فسفر در درخت پسته می‏توان به موارد زیر اشاره کرد:

پتاسیم

نقش اصلی پتاسیم در گیاهان کمک به جذب آب و تسهیل باز و بسته شدن منافذ برگ است. همچنین مصرف پتاسیم در پسته باعث افزایش درصد باز شدن میوه پسته (پسته خندان) می‏شود. در صورت کمبود پتاسیم در درختان پسته، مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری‏ها کاهش می‏یابد. همچنین پتاسیم برای افزایش رشد گیاه و جذب مواد مغذی از خاک مهم و ضروری است. برخی از علائم کمبود پتاسیم در درخت پسته عبارت است از:

*علائم کمبود پتاسیم در درختان پسته در اوایل فصل رشد کمتر دیده می‏شود و این علائم با شروع تشکیل و رشد میوه ظاهر می‏شود و افزایش می‏یابد.

کلسیم

کلسیم نقش بسیار مهمی در رشد و نمو ریشه درختان پسته دارد. زمانی که مقدار کلسیم موجود در خاک کافی نباشد، ریشه رشد زیادی نداشته و در نتیجه اندامهای دیگر درخت (برگ، شاخه، ساقه و…) دچار مشکل میشوند. کمبود کلسیم در گیاهان بیشتر بصورت کیفی می‌باشد. یعنی این کمبود در نتیجه برهم کنش با عناصر دیگر یا عدم انتقال مناسب کلسیم در گیاه ایجاد می‏شود. مشکل اصلی کمبود کلسیم در درختان پسته، جذب آن از طریق خاک نیست بلکه عدم انتقال آن در داخل گیاه است که در نهایت منجر به کمبود کلسیم می‌شود. برخی از علائم کمبود کلسیم در درختان پسته عبارت است از: